Sunt întunericul rece de sub patul tău care te ține cu ochii strînși până noaptea târziu ,făcând să -ți sângeri nesomnul cu gânduri.
Sunt arborele bătrân și viguros de la fereastra dormitorului copiilor ,ce proiectează pe perete siluete de temut.
Sunt frigul matinal ce-ți iubește spatele neacoperit.
Sunt spațiul gol în care calci cu încredere și-ți frângi gâtul.
Sunt fulgii ce-ți cad după ceafă când cel mai puțin aștepți.
Sunt boarea de vânt care îți joacă plăcut în timpane pe timp de vară.
Sunt chilotul ce-ți intră-n fund când transpiri.
Sunt piatra care are cea mai intimă relație cu rinichiul tău.
Sunt firul de păr din borșul tău.
Sunt procentul de alcool care îți sodomizează cerebelul.
Sunt anii tăi ce-ți gârbovesc spatele.
Sunt luna liniștită de culoarea icterului ce izbește de obrajii romanticilor o lumină indiferentă.
Sunt boschetarul cu domiciliu care incinge focul cu biblia.
Sunt un florar căriua îi plac mai mult mirosurile cernelii de tipar.
Sunt un sportiv olimpic în competiții imaginare.
Sunt tot ce sunt ,sau, ceea ce-ți convine că sunt.

Comentarii proaspete

Postări debandate

Marazm tomnatic



      Zi ordinară de toamnă ... Am urcat ca un zombi în ruiteră ,şi m-am aşezat în penultimul rând de scaune .Nimic dubios , totul la fel de monoton şi agitat,ca într-o oarecare altă zi în urbea Moldovei.  Am pus căştile în urechi la volum minim,şi-am închis ochii ,ţinindu-i aşa până când vibraţiile motorului trezit de şofer nu mi-au dat senzaţia de un pseudo-cutremur în regiunea coapselor.Vehicolul şi-a luat viteza obişnuită de 40 km/h...Imagini spălăcite de decor natural se ivesc în pătratul geamurilor. Pistrui de ploaie se asează pe parbriz...Cineva din mijloc cu o voce stinsă de coriză a gemut un "Din zece ,unu,daţi va rog rest!", şoferul s-a conformat fară prea multe preludii comunicaţionale, probabil era extrem de obosit de ruta sa continua atît prin capitală cât şi prin existenţă.Pasagerul şi-a primit restul oarecum exaltat, şi s-a scufundat mai departe în indiferenţa gălagioasă din "micromediul " rutierei. Am spus micromediu ,căci aici, în acest mijloc de transport totul se amestecă: "aerele" de capitală cu "mirosurile" de la sate,mândria împănaţilor plimbaţi prin mall cu timiditatea înţeleaptă acelor care nu dau valoare iphone-lor cumpărate şi utilizate în calitate de ceas...Au urmat 2-3 strănuturi convenționale ,si o tusă iritantă identică cu sunetul produs de un terci aruncat cu viteză în părete . Trecând pe sub niște nuci cu ramurile joase, mașina le-a atins ,după care a urmat o invazie de frunze pe capotă, dintre care doar doua mai încăpăținate i-au cerut efortul șoferului  de a le alunga cu ștergătorul de parbriz ,căci se prinseseră între guma şi tija metalică a ștergătorului. Am urmărit-o pe ultima fugind lateral în stânga ,şi am dat cu ochii peste o incertitudine ... Afara era o fată-băiat cu părul de culoarea algei amestecată cu un albastru de mare slab.M-am amuzat  de tunsoarea ei de "băiețel de Elveția" cât a permis roşul în semafor, apoi mi-am reluat poziția antipatică a corpului şi a moralului. Două lucruri mă ramolesc: foamea şi gândurile. Cred că primul lucru dă cauza de pornire la al doilea lucru. Renunțasem la elucidarea cauzelor , căci peste 200 de metri trebuia să cobor . Mi-am detașat ușor fundul de scaun ,si am însărcinat picioarele cu masa corpului. Apropiindu-mă încet  de ușă, inconștient mi-am parcat ochii la sinii unei domnisoare.Erau atât de evidenți şi obraznici ,încît nu puteau să nu fie contemplați .Au învins strânsoarea sutienului din dantelă şi acum se bucurau de libertate şi nu numai...La vârsta ei ,domnișoara nu părea deloc angajată în calitate de secretară la vreo companie din sfera serviciilor, dar totuși alunița aflată mai sus de colţul gurii , sutienul din dantelă şi fusta clasică neagra "slim" ,aderentă la fese, îmi făceau dubii. Eram cu gândul sa renunț sa cobor unde-mi trebuia, și poate să-i cer un număr de telefon ...Mi-a prins privirea cu un surâs șmecher ,si cu o mișcare lenta , grijulie si-a acoperit sinii , precum cloșca își acoperă puii cu aripa.
A ridicat capul întrebător la mine , eram cât pe ce sa-i cer numărul ,știam instinctiv că "se oferea" să il cer, însă am renunțat ,căci în acel moment pe ecranul imens al "Samsung-ului" s-a proiectat un apel semnat "iepurașul". "La naiba!" mi-am zis in gând, " s-a dus pe dracu toată psihologia aplicată, distracția de seară cu parcurs sexual ,s-a anulat!" . Credeam că măcar atunci o sa pot sa fiu un pic porc, căci maturitatea îmi permite, însă n-a fost sa fie ..." După intersecție opriți va rog !" .Deschisesem ușa şi imediat am sărit pe trotuar. Cu mare interes am cercetat bordura până la magazinul apropiat ... Înăuntru, la casa , luându-mi plata pentru un chefir si o pâine ,casierița , o doamnă de constituție balzaciană, cu un nas solid şi arțăgos care mai nu te apuca de haină când glasul timid anunța pe sub el suma necesară ,mi-a devenit o alta sursă de amuzament...
Ziua a fost una reușită .

Comentarii

  1. Hei, ce chestie, eu nu reusesc sa retin atatea din calatoriile mele zilnice cu rutiera. SAu mai curand nu reusesc sa le scriu asa bine ca tine. Bine tu ursule!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doua ore de calatorii pe zi , suficient pentru dezvoltarea ochiului critic si a erectiei spontane,nu? Ce tine de scrisul tau , o arzi bine cu chilotul intarit pe cur! ( referinta la postul tau cu providenta dumnezeiasca scapata in pantaloni )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci suntem frati intru naveta. Nu te nelinisti, am descoperit intre timp servetelele umede, asa ca acum o ard moale si parfumat.

      Ștergere
  3. imi amintesc ca lasasem un comment la postul asta...
    am revenit sa citesc articolul pentru ca mi-a placut si pentru ca azi este 14 octombrie, un an mai tarziu...
    eee...probabil ca nu ti-a placut commentul meui, esti iertat ca l-ai sters :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu ce ma deranja afirmatia ca -ti place dantela :))
      Atunci blogu era asociat cu sistemul g+, iar acum are sistemul nativ de comentarii.
      Daca reconectez la g+ reapare comentu, Fratele cel mare nu sterge si nu uita nimic :P

      Ștergere
    2. in acest caz...mi-a revenit "dantela" la loc :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dacă zici , zi ,dacă nu , mai bine taci !

Postări populare de pe acest blog

Blaze (post) pascal

Ce vrem și pentru ce plătim

Fara titlu