Sunt întunericul rece de sub patul tău care te ține cu ochii strînși până noaptea târziu ,făcând să -ți sângeri nesomnul cu gânduri.
Sunt arborele bătrân și viguros de la fereastra dormitorului copiilor ,ce proiectează pe perete siluete de temut.
Sunt frigul matinal ce-ți iubește spatele neacoperit.
Sunt spațiul gol în care calci cu încredere și-ți frângi gâtul.
Sunt fulgii ce-ți cad după ceafă când cel mai puțin aștepți.
Sunt boarea de vânt care îți joacă plăcut în timpane pe timp de vară.
Sunt chilotul ce-ți intră-n fund când transpiri.
Sunt piatra care are cea mai intimă relație cu rinichiul tău.
Sunt firul de păr din borșul tău.
Sunt procentul de alcool care îți sodomizează cerebelul.
Sunt anii tăi ce-ți gârbovesc spatele.
Sunt luna liniștită de culoarea icterului ce izbește de obrajii romanticilor o lumină indiferentă.
Sunt boschetarul cu domiciliu care incinge focul cu biblia.
Sunt un florar căriua îi plac mai mult mirosurile cernelii de tipar.
Sunt un sportiv olimpic în competiții imaginare.
Sunt tot ce sunt ,sau, ceea ce-ți convine că sunt.

Comentarii proaspete

Postări debandate

Teatral

     Scena e deschisă, începerea primului act se face spontan, dintr-un punct parcă oprit artificial. Personajele, deși puține, nu se anunță, întru a ambiguiza acțiunea și de a-i conferi  naturalețe și breșă comunitarului .
Efectul e similar cu realizarea  fără anestezie a unei incizii pe abdomen .În mijlocul camerei - o femeie în pijama spitalicească, crăcită pe arhicunoscuta masă . Mici zgomote surde ... Alunecând pe pereții uterului ,micul om s-a oprit ,deoarece nu mai putea trece de capu-i enorm, s-au stăruit genele tatălui - investit fără voie cu funcție familială- care acum nu stă cu flori după ușă ,ci încearcă să-și aducă aminte în dormitorul cărei doamne se află. Îndemne la scremut din partea strigoilor în halate .Aceștia ,odată cu ”înaintarea” copilului , își achipuie prin minte foșnetul bancnotelor fără vreo oarecare entorsă de rușine.Micul om și-a părăsit sălașul ,anunțându-și prezența cu răcnete afundate-n hipoxie. Toți sunt veseli . Doar un om din motive nobile exclusiv pentru sine , iar ceilalți ,din motivul veseliei acelui om,și fără îndoială  ,acel al recompensei.
     Desigur ,că  pentru primele zile, îngrijitul caraghiosului cela drăguț produce o oarecare satisfacție. Lucrurile se schimbă ceva mai târziu, mai bine spus somnul și liniștea interioară. Apariția dinților, o pneumonie ,indigestie etc., o fac pe mamă să regrete. Dar aceste regrete se spulberă imediat ,când ștrengarul își potrivește un zâmbet cât se poate de sincer, și strălucește din ochii săi încă albaștri.Trecut de vârsta alintărilor și nazurilor , micul nostru om ,se găsește derutat de pofte subite și frămîntări de integrare în atmosfera socială,adică , încă își mai permite să nu gândească decât partajind opinia mamei.
     Actul doi e cât se poate de complicat din perspectiva personajului. Ceea ce pentru prezentul nostru a fost o clipă frumoasă , pentru personaj nu e altceva decît o faleză de pe care nu se decide a-și turna ceară pe aripi , și a zbura ,căci tot timpul e soare. Soarele ăsta îl ademenește prin lenevie spectrală și siguranță pe pământ, însă  cerul violat de edeme  plumburii îi oferă posibilitatea de a decola. Neavînd  cu sine decât batista mamei poleită cu lacrimi de dragoste egoistă, omulețul își ia vânt.A ales cerul.
    Actul trei .I-a putrezit batista mamei în buzunar odată cu chipul ei în memorie. Obosit de înălțime și aer fără oxigen , pedepsit de fulgere ,saturat de false sentimente alizeice, personajul devine un prizonier cu aripi.
Are nevoie de căldură ,are nevoie de lumină, dar pentru asta trebuie să cadă, să revină. Nu vrea să vadă pământul. Așa că se ridică deasupra norilor.Și moare. Nu pentru că nu l-au ținut aripile , ci pentru că îmbătrânise. ”A fost un om bun” ,zice lumea, și-și vede de timpul său. Omul și-a ales cea mai gravă pedeapsă : să vadă tălpile celor vii.

Comentarii

  1. Adica icar zburtacind pe sub pamant?

    RăspundețiȘtergere
  2. D”apoi ce crezi ca a avut sa faca dupa ce a cazut mort stanca :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ufff, ma deprimi...mai ca m-ai convins ca nu exista speranta...
    eu si "cutiuta" mea suntem depozitarele sperantei asa ca voi continua sa cred chiar daca, pe alocuri, dreptatea este de partea ta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa nu te dai dupa spusele mele chiar daca am dreptate ,ca te pot omori cu plictiseala si deziluzie :)) Pastreaza speranta pentru vremuri mai rele!

      Ștergere
    2. acum nu o sa spun ca sunt rezistenta, o sa spun doar ca sunt elastica :))

      Ștergere
    3. Tu si cutiuta ta sunteti depozitarele lucrurilor periculoase. Speranta este una dintre ele clar!

      Ștergere
    4. despre tine se pot spune multe dar ca ai mintea mucegaita, nu :D

      Ștergere
    5. :)) lasa-i sporii intr-o parte ...S-a saturat omul de PR gratuit pe blogul sau

      Ștergere
    6. da, am vazut ca cineva a dezvoltat o obsesie...noroc ca Alesul Mucegai face fata distractie :D

      Ștergere
    7. unde distractia se umezeste acolo apare Mucegaiul :)

      Ștergere
  4. :)
    doar lui radu imi permit sa-i fac sincer si gratuit complimente cu privire la taletul scriitoricesc, insa ce-i drept pe tine te citesc de putin timp, insa, esti foarte bun !
    cuvintele mi-au ramas pur si simplu lipite de cerul gurii, nu le conving nicicum sa coboare peste taste, cred ca stiu si ele ca ar pali in fata textului tau.
    impecabil !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am de facut altceva decat sa-mi intind ghebul spre palma ta de cuvinte elogioase ,precum intinde o pisica spatele cand e scarpinata .
      Lui Dumne Radu trebuie sa-i platesti mai intai de a-i face complimente, ca e al dracului de bun mai nu e de pus cu frisca si mancat :))

      Ștergere
    2. Terminati mai cu prostiile. Pe bune ma simt de nutela si ma intind ca untul cand va aud laudandu-mi cuvantul. Atata ca la final mi se face greata de atata dulceata.

      Ștergere
    3. poate esti gravid ?! :D

      Ștergere
    4. Gata nu mai e , a nascut " lumea fara femei"

      Ștergere
    5. :)) da, da, am vazut :))
      speram ca a avut o nastere usoara :D

      Ștergere
  5. Metaforic de galant ești :) nice:)
    Eu nu am in obicei sa înșir cuvinte ce nu infatiseaza un adevăr pentru mine. Altfel spus, nu as dezmierda o pisica doar de complezenta sau pentru a da bine intr-o eventuala poza :d

    Da, ar fi chiar tare , sa-i plătesc complimentele pe care i le adresez :))))
    Suntem prieteni si nu intru in detalii cu frișcă :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci numeste-le constatari-glumete , in niciun caz complimente.

    RăspundețiȘtergere
  7. cum asa? tocmai subliniam ca sunt prea sincera si tu imi sugerezi sa le numesc constatari glumete?
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu bre. .. Cand se zice compliment ,asociez involuntar cu o parere influentata de anumite atasamente , fie ele emotionale, fie de alta natura care intr-o masura oarecare hiperbolizeaza valoarea adevarata a unui lucru , sau o " prostituiaza" transfigurand-o intr-o impresie calculata. Complimentele intotdeauna au un scop relativ insidios,constatarile - nu.

      Ștergere
  8. bine bre. atunci numeste-le cum doresti :)
    un lucru este cert. nu am niciun scop. nici atasament, si nici alte naturi dubioase.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua, Numele meu este Dr. James Henry de la Universitatea din Benin Teaching Hospital, sunt specialist în Chirurgie pentru organe și ne ocupăm de cumpărarea de organe de la oameni care doresc să vândă, iar noi suntem localizați în Nigeria, SUA și în Malaezia , dar sediul nostru se află în Nigeria. dacă sunteți interesat să vă vindeți rinichiul sau să vindeți orice parte din organul corpului dvs. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații. Contactați-ne prin intermediul
    E-mail: jameshenryhome@gmail.com
    Număr Whatsapp: +2348110133466
    Sper să aud de la tine.
    Salutari,
    Dr. James
    CEO
    UNIVERSITATEA SPITALULUI DIDACTIC BENIN.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dacă zici , zi ,dacă nu , mai bine taci !

Postări populare de pe acest blog

Blaze (post) pascal

Ce vrem și pentru ce plătim

Fara titlu